DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 1 mars 2012

Så kul är vårt ekonomiska läge i dag med vårt fantastiska "Nya Arbetarparti".

Jag läste i går i någon tidning, att Reinfeldt var trött???
Det är nog jobbigt att få ihop det med dessa enormt höga löner för chefer med flera och de enormt låga löerna för arbetarna som nu ökar på klyftan mellan de som har och de som inte har.

De som inte har, är de som är just arbetare och som snart är tillbaka i fållorna som den "Nya Arbetaregeringen" har byggt ihop efter modellen som vi hade under tidigt 1900-tal,när man fick bocka och tacka för att man fick en skärv, som det kallades.

Smulor från den rike mannes bord =(
Ja, det är inte roligt att se åt vilket håll det lutar."”Vd:s årslön lika stor som en industriarbetares livstidslön”

Publicerad 2012-02-29 00:50


Mjuka bonusar granskade. LO:s elfte rapport i serien ”Makteliten” – som speglar makt­havarnas inkomstutveckling – presenteras i dag. Den visar att maktelitens löner åter växer snabbare än industriarbetarnas. En särskild uppmärksamhet ägnas så kallade mjuka bonusar – som tjänstebil, privat sjukvård, hemservice, bostadsförmåner. Den vd som fick mest kvitterade 2010 ut nästan 1,3 miljoner i sådana förmåner, utöver den vanliga lönen, skriver Wanja Lundby-Wedin, Jeanette Bergström och Torbjörn Hållö.
I dag presenteras den elfte rapporten i LO:s serie om maktelitens inkomstutveckling. Rapporten speglar den svenska makt­elitens inkomstutveckling från år 1950 fram till år 2010. Årets rapport har namnet ”Makteliten – kommer tillbaka”. Ett passande namn då maktelitens inkomster, efter en nedgång under finanskrisen, nu åter växer snabbare än industriarbetarnas löner. I genomsnitt har en medlem av makteliten inkomster motsvarande 17 gånger vad en industriarbetare har i lön. Om vi enbart tittar på den ekonomiska makteliten, toppchefer inom näringslivet, så hade denna grupp en inkomst motsvarande 46 industriarbetarlöner. I årets rapport görs också en särskild undersökning av ”mjuka bonusar”, så som bostadsförmåner och privat sjukvård, för toppchefer inom näringslivet   "

Läs hela debattinlägget ur dagens DN, HÄR.

Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook