DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 2 mars 2012

RISKEN FÖR FATTIGDOM I SVERIGE ÄR ÖVERST PÅ EU LISTA

Alla de åtgärder som Reinfeldt gjort har inte varit till någon nytta för mig som har min sjukersättning/förtidspension att leva på.


Jag har snarare fått det sämre med alla de kostnader som ökar för mig som är sjuk.

Det kostar mer för att få hjälpmedel och det är inga småkostnader det handlar om.

Men jag och alla andra som är sjuka har fått det mycket sämre men så tillhör vi inte heller innanförskapet/innegänget, som orkar och kan arbeta.
Självklart satsar en borglig regering på att arbetare arbetar mer, då det gör att de, regeringen och övriga av deras väljare, själva tjänar mer. 

Allt av värde för oss friska arbetare/sjuka arbetare, har sålts ut med det enda viktiga skydd för oss som inte har och till fördel för de som redan har och vill ha mer.
Att vi fått privata aktörer har gjort vårt land ännu sämre.

De som lägger in sina låga anbud får förmodligen uppdragen och utför det precis som ett privat företag gör, snabbt och med så lite som möjligt i egna kostnader och insatser.


Sjukvården står på huvudet, sjukvårdsupplysningen har otillräcklig kunskap men de är säkert billigare än utbildade sjukvårdare, SOS Alarmering har inte tillräckliga kunskaper för sitt jobb heller, ambulansens personal är från olika privata uppdragstagare och det snålas så på dessa utryckningar, så att folk som behöver ambulans nekas den tjänsten, trots att de dör i telefonen när de ber att få en ambulans, så den tjänsten är säkert billig för staten och att människor ligger hemma och dör betyder inte mycket för de som kan ändra på systemet, eller så får man ambulans och så gör de som amulansen gjorde med den stackars MCskadade mannen som låg skadad på vägen och väntade på ambulans, som körde över honom och han dog men inte på grund av skadorna han fick i MColyckan, utan på grund av skadorna som ambulansen åsamkade honom.

Så har man höjt avgifterna för sjukvården och högkostnadsskyddet.
Hur lätt är det att klara av det med den sjukpension som man får.
Man får aldrig någon löneförhöjning heller, så det är mycket tufft att bli sjukpensionär när man är yngre och sjukdomar som är kroniska är knappast något man väljer att få.

Usch vad jag är trött på det här orättvisa systemen i samhället.
Gamla människor som blir så illa bemötta och i flera fall även misshandlade eller så glöms man på någon toalett över natten och det ger ännu mer pengar åt privata aktörer samt till "staten".


"Risken för fattigdom i Sverige ökar

EU-statistik som visar en snabb ökning för risken för fattigdom i Sverige straffar regeringens åtgärder som gör det lönsamt att jobba. Det sade statsminister Fredrik Reinfeldt vid en presskonferens efter EU-toppmötet på fredagen.

Från att ha varit det EU-land med lägst andel av befolkningen som riskerade fattigdom 2005 hamnade Sverige 2010 på sjätte plats. Minst risk fanns då i Tjeckien, följt av Nederländerna. Högst risk fanns 2010 i Lettland, Rumänien och Spanien.

 "I Sverige har nära nog alla fått det bättre, men vi har haft en växande skillnad mellan de som har arbete och de som inte har arbete", sade Fredrik Reinfeldt.
Han tyckte att måttet signalerade ett allvarligt problem.  "

HÄR,  kan ni läsa hela artikeln ur dagens "Affärsvärlden".


Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook