DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 2 oktober 2009

Fortsättning på gårdagens inlägg.


Tar man hit valpar som är uppfödda i andra länder, måste man se till att dessa valpar är vaccinerade och avmaskade samt har genomgått de erforderliga veterinär kontroller som skall göras innan man kan ta in valpen i ett annat land.
Denna praxis gäller även mellan EU-länderna.
Min systers ena dotter köpte valpar från en uppfödare utomlands och fick alla nödvändiga papper, på valparna, som intyg från veterinär på genomgång och vaccineringar.
Likväl visade sig de tre valparna ha valpsjuka och blev så sjuka att en av de dog och de andra två var väldigt sjuka men lyckades överleva men det var inte någon rolig erfarenhet att göra när man vill starta med uppfödning av hundar.

Den här rasen var det som min systerdotter skaffade =)


Efter denna händelse beslutade de sig för att inte avla på dessa utan har de endast för sin egen skull, som familjehundar.
Det visade sig bli en väldig dyr historia i slutänden. Falska papper finns alltid att få tag på för den som vill lura andra, tyvärr.

Nu mår de två småvovvarna bra men kunde ha strukit med de oxå.
Dessutom är de oerhört illa att lura på någon hundar som har en så´n sjukdom, då de kan smitta ner ännu fler friska hundar i sin omgivning.
Städningen efter sjukdomen var minutiös och tog nästan knäcken på ägarna. Som tur var bodde de en bit utanför samhället och var aldrig i kontakt med andra tills sjukdomen var helt utläkt och över.

Sååå, gosiga vovvar =)


Vissa erfarenheter blir dyrköpta att göra.

Jag har rapporterat flera av dessa annonser som legat på "bortskänkes" sida med lite olika resultat.
En del annonser har tagits bort andra finns kvar men det är bara att använda sunt bondförnuft när man läser igenom annonserna.
Hunduppfödare har ingen anledning att använda sig av så´na här sidorna eftersom att det inte rör sig om något man "skänker bort", utan man som uppfödare vill ha bra betalt för (om de ens existerar).

De annonser som rör sig om hundar som behöver nya hem på grund av olika skäl ska däremot INTE blandas ihop med dessa lurendrejare.
Här är det oftast hundägare som inte vet vad man ska göra med sin hund om man t ex fått allergi i familjen, eller att ägaren har avlidit och resten släkten, står med en hund som ingen kan ta hand om och då är den här sidan mycket bra.
Man kan både, hitta den hund man söker och samtidigt göra en ensam vovve glad =)

Ha det gott och kolla ordentligt de annonser ni blir intresserade av, så ni inte går på någon nit. Och glöm inte "låter det för bra för att vara sant, så är det förmodligen inte sant heller" =(.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook