DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 17 oktober 2009

Regnet står som spön i backen.

Undrar hur alla konstiga uttryck kommer till, hur de uppstår? Hmm.
Hur som helst har det regnat så mycket att marken börjar svikta under mitt garage, där jag har min elrullstol. Ena sidan har sjunkit cirka 2 cm.
Nu har jag fått hjälp med det om man har lagt in en platta in under den "sjunkna" sidan, så nu står den ca 4 cm högre upp =) alltså precis tvärtom mot innan =)
Fast fortsätter det att regna ihärdigt, så har den sidan 2 cm till goda att sjunka på.I förrgår natt var det så kallt att jag fick lov att ta in min änglatrumpet som numera ser ut som ett träd. Den hade klarat några enstaka nätters frost men den natten som kom då den fick lova att tas in var det redan 1 minusgrad och skulle bli fler och då hade den säkert inte klarat sig.Det här är mina nya fina grind som min jättegoda vän, Anna kom upp från Halmstad och hjälpte mig med.


Nu kan även jag ta mig ut på baksidan och den nya tjusiga gräsmattan som till slut lades på plats i gyttjefältet utanför.

Joo, det blev en gräsmatta till slut men även den fick gyttjebada ett tag innan vattnet sjunkit undan. Mitt i sätter man en platta av något slag som man använder till att sätt en en "blompotta" på. =S Antagligen för att försvåra för ungarna att kunna spela fotboll obehindrat.
Det är konstigt att man gör så med tanke på att det faktiskt är barnen som mest av alla utnyttjar gräsmattan och är otfast ute när de är lediga från skola och dagis.
Märkligt. Dessutom tog man tillfället och sommaren i akt att byta ut blombestånden mellan husen och gårdarna med blommor (oxå de i "blompottor" fast större sådana) och där lyckades man klämma ned "fingerborgsblommor" som är giftiga. Då blev jag än mer förundrad. Vill man ta livet av våra barn eller...?

digitalis mertonensis Pictures, Images and Photos
Ansvarig för planteringen, svarade med att de inte var så farliga men jag vet att man fortfarande använder de till att framställa hjärtmedicinen, digitalis (som oxå är blommans latinska namn). Vi har ju väldigt många utländska familjer här med många små barn och för dessa föräldrar torde det vara svårt att förklara för sjukvården vad deras barn ätit av för slags blomma om de skulle smaka på den. Barn har en förunderlig förmåga att prova det mesta och vissa barn provsmakar även på blommor.
Ringde och kollade med giftinformationen som bekräftade det jag redan visste och tyckte att man skulle kunna slå en signal till de innan man gjort dessa planteringar.
Hur som helst byttes blommorna ut och det var skönt, tycker jag.
Jag har en väninna vars barn smakade på allt som rörde sig och det var inte så kul det heller. Han åt myror , maskar och annat smått och "gott".
Numera vet vi att tvestjärtar har stark smak =) Han berättade för sin mormor, som just tagit bort presenningen som täckt sandlådan (och hade härbärgerat en hel drös med tvestjärtar). "Tarkt", sa han och pekade med en grimage på en tvestjärt som rände i väg för att fly för sitt liv =)

Ja, det var allt för i dag, för nu ska jag i väg och handla hem något att äta =)
Ha en jätteskön helg och sköt om er.

Kram Maritha.

3 kommentarer:

attis sa...

Gomorron i stugan. Jag håller absolut med dej om dessa äckel. Häng ut dem. Jag har sett om den organisationen på tv. Det var en kvinna där som verkligen gjorde ett jättejobb. Jag kan inte fatta varför Blogspot tillåter denna pedofil att fortsätta blogga. Kommer inom några dar att skicka alla kommentarer vidare till dem och visa att vi inte tolererar sånt. Hoppas de vaknar till. Ha en underbar dag.
Kram

MS / Maritha sa...

Hoppsan =) Nu blev det lite tokigt eftersom kommentaren blev från Attis, som har en jättefin blogg som jag besökte i går. Den handlade om de vedervärdiga pedofilerna, som inte drar sig för att "marknadsföra sig" på internet och lurar till sig barn och ungdomar på de mest listiga sätt. Jag har själv skrivit en del om dessa människor och vad jag tycker om de. Attis skriver ett väldigt bra inlägg på sin blogg där ni kan läsa. http://attisblogg.blogg.se/

attis sa...

Här har vi oxå sol mellan molnen. Tur är väl det. De måste bara rensas bort. De ska inte få skada våra barn och barnbarn.
Kram

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook