DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 4 november 2011

SORGLIGA NYHETER OM HUR DE SOM BORDE SKÖTA SIG...

 ... i stället gör det motsatta och försöker dessutom att försöka manipulera bort utredarna med sina urkassa förklaringar =(

I den här första nyheten har  mannen gjort sig skyldig till att köpa bland annat en jacuzzi till sig själv och sedan skickat fakturan till sin arbetsgivare, bostadsbolaget Poseidon, som fått betala kalaset.

Rätten friade däremot en av de som blivit mutade, trots att rätten ändå trodde att han var skyldig ????

Så skulle det aldrig kunnat ha blivit om det handlat om en vanlig arbetare.

"Köpte jacuzzi för kommunpengar

Mannen köpte sig en jacuzzi och skickade fakturan till sin arbetsgivare. Så ser misstanken ut mot en anställd vid ett kommunalt bolag och historien om muthärvan i Göteborg rullar vidare. "

Trist att vårt rättsväsen gör skillnad mellan fotfolk och bättre bemedlade fräcka korkar.
Läs hela artikeln i dagens Svenska Dagbladet, HÄR.

Nästa bedrövliga nyhet handlar om domaren i Hovrätten, som sitter och skriver domen, INNAN han lyssnat till rättens åklagare och den åtalades advokat ????

Hur det har gått till försöker domaren att slingra sig ur, med att påstå att han skrivit flera "kladdar" till sitt domslut som också inkluderar friande domar ?????

Ja, ja, det tar inte slut på dessa eländiga händelser som verkligen gör att man totalt tappar förtroendet för vår svenska rättssystem, tyvärr. 

Till råga på allt handlade den här Hovrättsrättegången om ett fall av sexualbrott.

"Domare skrev domen före rättegången

Redan innan rättegången hölls ska hovrättsdomaren ha författat ett utkast till en dom. Domen, som gällde ett misstänkt sexualbrott, ska sedan ha mejlats till åklagare och advokat. Nu vill justitieombudsmannen ha en förklaring till agerandet, uppger Sveriges Radio Stockholm."

Suck, suck! 

Den här trista nyheten handlar om en man som var åtalad för mord på en landsman men som trots att rätten inte trodde på mannenn, blev friad ????  
Rätten var oenig i sitt beslut men lät trots det mannen frias ???

Helt sjukt och hans historia var full av motsägelser men ändå blev han friad ????

"Tror inte på åtalad men friade ändå

Rätten trodde inte ett dugg på vad mannen berättade om mordet i Tvååker i Halland, men det innebar inte att man kunde döma honom som skyldig.
Mannen, 54-år, frikändes. Men rätten var inte enig.
Mordet begicks sommaren 2008 och misstankarna riktades mot 54-åringen. Han och offret var landsmän och arbetade på samma ställe i Tvååker.  "

Läs hela den tråkiga historien i dagens Svenska Dagbladet, HÄR.

Här är dock inte fallet prövat än men Skogsstyrelsen har gjort en anmälan av Stora Enso´s skövling av skog och bett att åklagaren ska försöka att skynda på det hela, då preskriptionstiden för dessa brott är 5 år. 


Händelsen inträffade år 2007, så det är lite bråttom men jag är frågande till varför man inte gjort anmälan mycket tidigare.


"Stora Enso anmäls för skövling

Skogsstyrelsen anmäler Stora Enso Skog för att utan tillstånd ha avverkat träd och anlagt en väg i ett Natura 2000-område med höga naturvärden i Mora kommun. Även markägaren, ett företag i Falun, anmäls. Skogsstyrelsen anser att situationen är allvarlig och myndigheten ber åklagaren om snabb handläggning med tanke på att brottet begicks 2007 och preskriptionstiden är fem år, rapporterar skogsaktuellt.se."

Det är mycket som är galet i i vårt samhälle och det ser absolut inte ut som om det finns någon ljusning på den fronten heller =(

Ni kan läsa hela artikeln ur dagens Svenska Dagbladet, HÄR. 
Trist att det håller på att gå riktigt utför med vårt samhälle.

En ytterligare tråkig sak är att man inte  skriver vem eller vilka 
som är åtalade för dessa brott (för att inte bli betraktad som rasist). 
Det utgör i sig en väldigt stor orättvisa mot alla inblandade men alldeles särskilt mot de som är oskyldiga till brotten.

Ska vi alltså utgå i från att våra svenska inhemska män har blivit så här kalla och likgiltiga inför den svenska lagen ???
Trots att de gör mycket dumt, finns ändå en slags "kod" inom de kriminella kretsarna och där finns det brott, som man inte tolererar.


Som det nu är så kan man bara gissa sig till vem som gjort vad och det är inte rättvist alls mot någon dera part.
Det finns fortfarande brott som inte är att likna vid "svenska brott" och där gärningsmannen / männen går långt utanför ramarna och de har flerdubblats och fortsätter att öka, tyvärr.


Vi har visserligen våra kriminella MC-gäng men där finns det aldrig några "lock" på utan det tillkännages vem/vilka som gjort sig skyldiga ???
Är inte det även "rasistiskt" undrar jag ???Varken MC-medlemmar eller islamister är någon "ras", så varför gör man skillnad mellan dessa två grupper ????
Ha en trevlig fortsättning på fredagen.

Kram Maritha. 
 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook