DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

måndag 26 november 2012

ISLAM VS EGYPTEN, SÅ VISAR MURSI SITT RÄTTA JAG

Något som jag skrev redan när den så kallade revolutionen blnad demonstranterna ägde rum och när de lyckades peta omkull den gamla presidenten.

Så visar den gamla ulven, Mursi (fårakläder) sitt fula tryne och vad han och "Det Muslimska Brödrarskapet" sitta rätta jag och det var bara en tidsfråga innan det skulle komma.


"Mursi vill sätta sig över domarkåren

Egyptens storstäder exploderade på fredagen av massprotester mot Mohammed Mursi och presidentens extraordinära maktbefogenheter. Mursi säger sig försvara revolutionen, men oppositionen säger att han kidnappar den.
Demonstranter protesterar mot president Mursi på Tahrirtorget i Kairo.
Demonstranter protesterar mot president Mursi på Tahrirtorget i Kairo.
Foto: Scanpix
Scenförändringen är total. Sedan den internationella hyllningskören för Mohammed Mursis medlargärning mellan Israel och Hamas klingat av, grep presidenten in i den brännheta inrikespolitiken och gav sig själv extraordinära maktbefogenheter.
Mursi och hans anhängare i Muslimska brödraskapet ser ut att ha drabbats av självöverskattning. Presidentens dekret ledde till massprotester runt om i Egypten på fredagen. På flera håll stacks Brödraskapets lokaler i brand. Utanför inrikesministeriet i Kairo sköt kravallpolis tårgas mot demonstranter. Minst en aktivist har förklarats död när detta skrivs.
I ett skede när Egypten står inför en avgörande författningsreform sätter sig Mursi via sitt dekret över domarkåren. Dekretet innebär också att den islamistdominerade författningskommitté, som ska skriva en ny konstitution, inte kan underkännas i ett domstolsförfarande.  "

Läs mer i hela artikeln ur Svenska Dagbladet,  HÄR.

Tråkigt att behöva säga att det inte var så svårt att räkna ut att det var just så här han skulle bete sig och att hans stöttepelare naturligtvis är mycket nöjda med vad de åstadkommit genom att föra fram honom och till slut få honom vald till president.

Nu är det för sent att ångra och ta tillbaka sina röster och de var långt under de 50 % som krävs, i första omgången.

Det kommer att bli hett om öronen för de flesta som bor i Egypten framöver.

Man ska nog undvika att resa till Egypten om man inte har några alldeles särskilda orsaker att måsta resa dit för. 

Maritha.    

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook