DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

måndag 28 maj 2012

UNGDOMS"ARBETE" I MARIESTAD, VÄSTERGÖTLAND.

Att utnyttja ungdomar på detta sätt är så illa.

Med vetskap om hur många i vår regering som tjänar så enorma summor i lön varje månad och hur de har sålt ut det mesta som skulle kunnat genererat pengar till statskassan, så blir man spyfärdig.

Borgarbrackor är och förblir borgarbrackor och vi ser nu tydligt hur undommar på alla sätt blir utnyttjade från att få 35 kr i timmen under sommar jobb (sjukt) till att man när man pluggat färdigt, står där utan några fasta jobb och detta har lett till att många får lov att bo hemma i många år till eftersom att de inte kan skaffa egna lägenheter eller att bilda egna familjer av samma skäl.

"Sommarjobb för 35 kronor i timmen

I Mariestad i Västergötland får feriearbetande ungdomar 35 kronor i timmen i lön. Skillnaderna på kommunala sommarjobbslöner är stora, enligt en genomgång som fackförbundet Kommunal har gjort.
Det handlar om jobb som är tillfälliga under sommaren och den kommun som har lägsta lönen betalar 35 kronor i timmen, jämfört med 106 kronor i timmen som är bäst, rapporterar Ekot.
Kommunal rekommenderar en lägsta ersättning på 61 kronor i timmen.  "

Jag missade att ta kopia på länken till denna artikel, tyvärr.
Kanske att någon vet vet vilken tidning den är hämtad ur och kan komplettera detta med att göra ett inlägg på kommentarerna, tack.

Maritha. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook