DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 26 maj 2012

NÅGRA AXPLOCK UR SVENSKA DAGBLADET, SOM VISAR HUR...


. . .

 "Man döms för våldtäkt mot barn

En man i 60-årsåldern dömdes på fredagen till tre års fängelse för sexuella övergrepp mot två flickor i Nyköping. Enligt domen förgrep sig mannen flera gånger på flickorna mellan 2002, då de var i 10-årsåldern, fram till 2005. Tingsrätten dömer mannen för grovt sexuellt utnyttjande av underårig.   "

HÄR 

 

"Död man hittad i Botkyrka

En man har hittats död intill en väg i ett bostadsområde i Botkyrka söder om Stockholm. Enligt Södertörnspolisen ska mannen vara i 30-årsåldern.  "

 HÄR

"Trygghetslarm gick till privatperson

En man i Sandvikens kommun behövde hjälp och ringde på trygghetslarmet. Då kopplades han till en privatperson. "

 HÄR

"Inhyrd personal för miljardbelopp

Allt mer skattepengar hamnar i bemanningsföretagens fickor, visar SvD:s granskning av 27 svenska myndigheter. Statliga myndigheter har under de senaste tre åren hyrt personal för över 1 miljard kronor. Nu blåser oppositionen till kamp i frågan.   "

HÄR


"Allt mer skattepengar till bemanning

Myndigheter betalar allt mer lönepengar till bemanningsföretag. De senaste tre åren är notan över en miljard kronor, skriver Svenska Dagbladet som granskat 27 myndigheter.   "

HÄR 

"Miljardprojekt slopas i Domsjö

Domsjö Fabrikers nya indiska ägare är inte intresserade av att satsa på det miljövänliga fordonsbränslet DME, och därmed är det planerade miljardprojektet avblåst, skriver Örnsköldsviks Allehanda. Satsningen skulle ge uppemot 400 nya jobb i Örnsköldsvik och anläggningen skulle kosta drygt 3,5 miljarder kronor. Starkt stöd har getts av regeringen, EU-kommissionen och Volvo bland annat. Energimyndigheten beviljade en halv miljard kronor i stöd.   "
?????? men men,
HÄR 

"Kula i ryggen vid hotellpoolen

Familjen från Kiruna var på solsemester i Turkiet. Den 17-årige sonen låg och lyssnade på musik vid hotellpoolen i Antalya när han kände hur det plötsligt small till i ryggen.   "

HÄR 

"JO utreder regeringens öppenhet

Justitieombudsmannen (JO) ska utreda om regeringskansliet förhalar allmänhetens och journalistkårens möjlighet till insyn i verksamheten. Detta sedan JO de senaste månaderna fått flera anmälningar om långa handläggningstider för att få ta del av en offentlig handling, skriver Dagens Nyheter.   "

HÄR 

"Polisen avskriver mord

En man i 30-årsåldern som på fredagskvällen hittades död i en skogsdunge intill en väg i ett bostadsområde i Botkyrka söder om Stockholm, hade troligen råkat ut för en olycka eller ett sjukdomsfall. Polisen kunde till en början inte utesluta att mannen bragts om livet, men efter den tekniska undersökningen fanns inget som tydde på det.   "

HÄR 

"Friande dom mot jägare står fast

Den friande domen mot en 33-årig kvinnlig jägare som sköt ihjäl en 71-årig skidåkare utanför Ljungby i december 2010 överklagas inte. Kvinnan friades i både Växjö tingsrätt och Göta hovrätt, men chefsåklagare Laila Kirppu bedömer att det inte är möjligt att få prövningstillstånd, rapporterar Sveriges Radio Kronoberg. "

HÄR 

Efter varje artikelsnutt finns ett "HÄR" där ni kan klicka och komma till hela artikeln =)

Det är rätt sorgligt att läsa tidningarna i bland.
Folk som mördas utan urskiljning och de som frias på samma boliner samt de som inte ens kan hållas vid liv utan skjuts fast de är på semester i Turkiet och ligger och solar =(

Sedan har vi de som man inte bryr sig så mycket om, de som nödvändigtvis ska ha trygghetslarm men de kan man koppla lite hur som helst, så länge ingen ska hålla på och rota i det =/

Bemanningsföretagen som hela tiden får en förbaskade massa pengar på något som är helt fel och som har stötts och blötts men som kommit fram till samma resultat om och om igen.
När ska något strypa till dessa kostsamma penningflöden som rinner förbi lilla arbetande människan, som får en smula från den rike mannens bord, medan flödet rinner rakt ned i den rike mannens byxfickor och feta plånböcker ???? 

Det är snart som på min mormors tid, när de rika roffar åt sig allt de bara kan medan de arbetande får slita för den lilla penningsumman som de får skrapa ur i från lönekuverten.
Eller så får man fortsätta att vara arbetslös och mycket fattig ((men det finns inga sådana i Sverige, enligt Filippa Reinfeldt exfru till Alfons (som han blir mer och mer lik för varje dag) Reinfeldt )).

Fast har man så mycket pengar som de har, så kan det vara svårt att hålla koll på om det var i Sverige eller något annat land man såg dessa rika sprätthökar och fattiglappar med svultna magar, hmmm.

Nåja, läs och bli vansinnig ellr bara njut av eländet, vilket ni nu föredrar att göra.

Maritha.


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook