DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 22 september 2012

ISLAM VS SVERIGE

"Svenska islamister strider i Syrien

Säpo fruktar att de ska ägna sig åt terror vid hemkomsten

Svenska islamister slåss i Syrien.
Säpo bekräftar att ett mindre antal personer rest till Syrien i syfte att ansluta sig till olika stridande grupper.
Tidigare har det förekommit att personer bosatta i Sverige rest till länder som Irak, Afghanistan och Pakistan för att där strida på islamisternas sida mot USA. ”Jihad-turismen” till Syrien är ett nytt fenomen.
– Vi noterat att det uppstått ett intresse bland våldsbejakande islamister i Sverige för att åka till Syrien, säger Jonathan Peste, Säkerhetspolisens chefsanalytiker för kontraterror. Det rör sig om ett fåtal personer.

Ofta unga

Han vill inte specificera antalet eller deras ålder. Men generellt är våldsbejakande personer i Sverige förhållandevis unga.
– Det är viktigt att framhålla att alla som reser till Syrien inte är våldsbejakande islamister. Det kan finnas många skäl att åka dit.
Säpo kan inte säga vilka grupper de stridande svenskarna anslutit sig till. Men det är känt att al-Qaida sedan en tid etablerat närvaro i Syrien. Man misstänks bland annat för att ligga bakom ett antal terrordåd.
Svenskarna strider på oppositionens sida mot diktatorn Bashar al-Assad.  "

Inte bara SÄPO fruktar, det gör även jag, då de här grupperna är en verklighet i dag i Sverige och de inte alls är så få som många tror.

Läs hela artikeln ur dagens Aftonbladet, HÄR.

Det är bara att vänta och se och kanske blir det så att även vår domokrati och vår ytrandefrihet kommer att bli beskuren framöver.
Den som vi har stridigt för att få och som borde vara allas rättighet kanske snart bara är ett minne blott, för att vi måste rätta oss i leden då vi fått ett folk i Sverige som inte alls vill ha demokrati.

Ja, vi får se hur det kommer att se ut i framtiden om islam får bestämma.
Nästa år anländer ca 50.000 flyktingar till, hit till Sverige som också de är muslimer och hur det kommer att bli när de sätter bo här vet vi inte säkert ännu men de flesta av de är förmodligen muslimer och de har inte alls samma synsättpå västvärlden som vi själva har.

Maritha.    

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook