DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

onsdag 17 februari 2010

SMÄRTA ELLER INTE SMÄRTA...

ÄR SNART ÄVEN DET EN KLASSFRÅGA SOM VÅRA POLITIKER HJÄLPER TILL ATT SE TILL.

"Smärta eller inte smärta, snart en klassfråga

2010-02-16 | Publicerad 17:08 av Newzglobe.com

Den som använder läkemedel med glukosamin, exempelvis Artrox, för att lindra smärtan vid artros får snart stå för hela kostnaden själv. Staten räknar med att spara 70 miljoner när man slutar subventionera.
Beslutet är en katastrof för de drabbade.

Från och med den 15 maj måste artrospatienterna själva betala hela kostnaden för sin medicin. Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TVL, som fattat beslutet menar att åtgärden "frigör knappt 70 miljoner kronor per år".

För de drabbade, frigör beslutet inget annat än smärta."


Här läste jag hela den otrevliga artikeln >=(

Snart får vi stå och buga och bocka för att få några smulor tilldelade, om inte de rika föredrar att slänga de i soporna förstås.

Redan nu har folk hotet över sig, att inte få säga vad man tycker på sin arbetsplats, för då riskerar man att få gå, FÖR DET FINNS SÅ MÅNGA ARBETSLÖSA, SOM GÄRNA TAR DEN PLATSEN, BARA DEN BLIR LEDIG.

Faktum är att jag börjar känna igen mönstret från min barndom.
Då jag växte upp hade mycket hunnit hända och fortsatte hända inom arbetarrörelsen och det här mönstret som nu kommer tillbaka är bara en början på det som kommer att ske om ingen vänder på steken.

Min mamma gick ut skolan som 12-åring och fick sitt första arbete som "hembiträde" åt en rik dam i Umeå.

Hon var 12 år och hade absolut ingenting att säga till om och det var inte ett arbete som på något sätt var lättskött, utan tungt och slitsamt med långa dagar men så blir det när de som har råd får bestämma.

När jag började skolan, hade vi fortfarande skolplikt 6 dagar i veckan. På lördagar fick vi gå hem, lite tidigare.
De som arbetade arbetade också de, 6 dagar i veckan och det var så det var.

Jag är inte helst säker på, när vi fick gå över till 5-dagars vecka (det kan ha varit när jag började i fjärde eller femte klass)men ett är säkert, det hade vi aldrig fått göra om inte socialdemokraterna hade funnits och jobbat för den frågan.

Även min underbara mormor fick under en tid arbeta som hembiträde, då min morfar dog när min mamma var 12 år och nyss gått ut skolan.

Min morfar var skomakarmästare med eget skomakeri och utbildade lärlingar där men HAN JOBBADE HÅRT FÖR SOCIALDEMOKRATERNA, PÅ SIN LEDIGA TID, DÅ HAN ANSÅG ATT ARBETARNAS FÖRHÅLLANDEN VAR USLA OCH ATT DET MÅSTE GÖRAS NÅGOT FÖR ATT HJÄLPA DE ATT FÅ DET BÄTTRE =) Det var annat det än skiten som vi har i dag i regeringen.

Ingen borde få bli politiker, innan han/hon arbetat i minst 10 år, för att begripa vad ett vanligt arbete går ut på och hur det är på "markplan".
Dessutom borde det finnas en lagstadga som säger att, efter ett visst antal år, till exempel 8-12, FÅR MAN INTE SITTA LÄNGRE, UTAN ALLA SKA TILLBAKA UT I ARBETSLIVET IGEN.

Det finns tillräckligt många med skarpa hjärnor, så det går inte att säga att det aldrig skulle gå, för det gör det men som alltid vill de som har det bekvämt, fortsätta att ha det bekvämt.

Ja, ska man skära ner, så måste man ju göra det någonstans och då är det väl utmärkt att göra det bland de som till hör utanförskapet, eftersom de mår så dåligt och är så sjuka, att de förhoppningsvis inte orkar klaga över det heller >=(

Det går ju inte att dra ner på de höga riksdagslönerna, naturligtvis, eller de höga pensionerna som de får om de lämnar riksdagens tupplurar, för att arbeta i stället, GRrrrrrr >=(

Det här är inte första gången man låter de sjuka eller arbetslösa betala för alla i innanförskapet och heller säkert inte den sista.

Jag blir så upprörd över att höra hur ointresserat man behandlar oss, som icke människor i sina resonemang och hur man bestämmer sådant som kör oss sjuka längre och längre ner i gropen, där man förmodligen hoppas att inte ens ett skri av smärta ska kunna höras av de som skuttar till sina arbeten och mår bra.

Varför Moderaterna påstår sig vara "De Nya Arbetarpartiet" kan jag bara fantisera om men det kanske är att man får bort folk i från sjukförsäkringen, SOM INTE ÄR ETT BIDRAG, till att köa som (sjuka) arbetsföra till arbeten man ändå aldrig kan få (det finns för många friska till varje arbete, som arbetsgivarna hellre anställer, än en inte kan klara allt som de vill att man ska kunna utföra.
DU SKA DESSUTOM VARA BEREDD PÅ ATT TA ARBETEN I HELA LANDET, OAVSETT OM DU BOR I SYDLIGASTE SVERIGE OCH FÅR JOBBET ANVISAT TILL NORRASTE NORRLAND.
SJÄLVKLART SKITER REGERINGEN I OM DU HAR FAMILJ OCH HUS DÄR DU REDAN BOR OCH KANSKE TILL OCH MED ATT DEN ENA VUXNE REDAN HAR ARBETE DÄR DE NU BOR OCH BLIR ARBETSLÖS GENOM EN FLYTT.

HUR SKA MAN VETA ATT MAN INTE SKA BLI ARBETSLÖS IGEN OCH ÅTER MÅSTE FLYTTA ?


99galleries.com

DET SKITER REGERINGEN OCKSÅ I, BARA DU ARBETAR OCH GÖR SOM DU ÄR TILLSAGD.
ALLTSÅ PRECIS SOM NÄR MIN MAMMA VAR BARN OCH DÅ MAN FICK NÖTA IN (ÄVEN PÅ MIN SKOLTID) "ADEL , PRÄSTER, BORGARE OCH BÖNDER" (BÖNDER = ARBETARE).
DET SKULLE MAN KUNNA SOM ETT RINNANDE VATTEN OCH DET VAR BETECKNINGEN PÅ DE OLIKA STÅNDEN I VÅRT SAMHÄLLE DÅ OCH DET VAR VIKTIGT ATT VI VISSTE VÅR PLATS PÅ SAMHÄLLSSTEGEN.


Eller så kanske de hoppas att få ner arbetslösheten, på så sät,t att de man utförsäkrat i stället blir deprimerade och begår självmord (förhoppningsvis tyst så att ingen får höra talas om det).

Då är det bara att stryka de ur rullarna och så går arbetslösheten ner och Reinfeldt slipper punga ut med några av de 46.000 kronorna om året, som han lyckats med att få till sin plånbok, genom de nya skattelättnaderna han genomförde (där andra skulle få en tusenlapp och som till slut blev uppäten av andra högre kostnader som höjd A-kassa, med mera).

Dessutom blev det så mycket höjda olika avgifter, så att många gick ur sina fackföreningar då de inte hade råd längre.
Det var säkert, som amen i kyrkan, en ren strategisk åtgärd som regeringen redan hade räknat ut och vetat hur det skulle slå mot arbetarna >=(
Självklart blir det med det facit som jag redan har på tiden jag hunnit leva och med det som nu sker.

JAG EFTERLYSER OCKSÅ DEN MODERATE RIKSDAGSMAN SOM STRAXT EFTER VALET SADE, ATT ALLA SJUKDOMAR ÄR SJÄLVFÖRVÅLLADE.
Jag missade tyvärr att skriva ner vad han hette och skulle gärna vilja följa hans liv och se om han tänker bli sjuk eller inte =)

Men usch, så långt inlägget blev =( Ledsen för det och hoppas att ni orkar läsa det fast det blev som det blev.

Hoppas att ni alla får en trevlig onsdagskväll.

Kram Maritha.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Den här kommentaren blir ganska lång, men det kan behövas.

Problemt är att många i Sverige, och många andra västländer, inte fattar hur bra det, så de tror man kan vrida tillbaka klockan till 1800-talet utan att inse konsekvenserna. Då kanske många tänker på gamla fattig-Sverige med bönder och utvandring, men nu skall 1800-talet tydligen omprövas, i marknadsliberal riktning. Sverige industrialiserades till slut och även om det fortfarande var klassamhälle minskade klyftorna.

Men skillnaden är att under 1800-talet gick ändå utvecklingen framåt, inte bakåt. Om vi går bakåt och snart får 1800-talet men i bakåtvänd riktning (skall det bli fattigstugor?), hamnar vi under 1700-talet (visserligen Upplysningstiden, men inget jag vill uppleva på fel håll), 1600-talet (adel och krigarkung, den som sa att Jorden snurrar runt Solen riskerade livet inför romersk-katolska kyrkan), 1500-talet, 1400-talet, Medeltiden, Antiken och så vidare, till slut blir det Stenåldern igen (något man också kan åstadkomma snabbt med atombomb).

Då kan vi spara mer pengar, avskeda alla historielärare, de blir onödiga när vi får uppleva historien igen, fast på andra hållet...

När du nämner hembiträde får mig att tänka på min arbetskamrat, som var (troligtvis lite senare) inneboende hembiträde-barnflicka (barnen var lite större) i sena tonåren hos rik familj, och nej, det var inte kul. Hon behandlades inte illa, arbetsgivarna var ganska snälla (men behandlade henne ganska strängt, man fick knappast göra som man ville), men lönen var låg och man fick inte "klaga". Vid finare middagar skulle serveringsklänningen på, och det var noga att den vita kragen var slätstruken. Tro inte hon fick ha vilka kläder hon ville på vardagarna, nej vit blus och svart kjol skulle man ha på sig, och förkläde när det behövdes, och det räckte att någon enstaka gång ha glömt knäppa en blusknapp räckte för att få en rejäl utskällning. Niga för sina arbetsgivare och "Nia" dem skulle man också göra, och de kollade noga att hon städat ordentligt. I dag är detta på väg tillbaka, men eftersom få unga svenska flickor i dag accepterar sådana förhållanden riktar de rika blickarna mot de gamla öststaterna, billig arbetskraft.

Klassamhälle, nej tack!

MS/Maritha sa...

Hej !Ja, du har helt rätt i det du säger och det är hemskt.
Tyvärr har dessa politiker som nu styr, "talets gåva" och låter precis som om de skulle vara svaret på allas önskelista.
Till och med mina gamla föräldrar tycker att "de låter väldigt kloka och verkar veta vad de pratar om".Det gör de absolut och det är det mest skrämmande med deras sätt. Att låta som om de står på arbetarnas sida ???
Aldrig har en moderat stått på en arbetares sida och kommer heller aldrig att göra. Klass samhället är för visso på väg tillbaka, vare sig vi vill eller inte. Så länge folk tror på dessa herrar, så säljer de oss med smör på, till billigaste pris.
Min pappa undrade om Sahlin, var så mycket bättre och det kan jag ju inte heller tycka men hela det socialistiska partiet i sig självt, står mer på vår, arbetarnas, sida än någon moderat någonsin skulle göra.
Det enda värde arbetarna har för det partiet, är inkomsten av våra löner. Det är arbetarna som står för slitet inte dessa giriga herrar.
Tack för din kommentar med. Det är trist att det skulle vara i ett så tråkigt ämne, som politik.
Ha det så gott.
Kram Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook