DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 4 februari 2010

HÄNDER OCH HAR HÄNT =(Det första jag läste om, var den stackars hunden Figo, som kom hem efter en promenad, med en fästing i pälsen ????
Usch och usch =(

Jag trodde de var livlösa under vintern och och höll sig i skinnet.
Inte att de skulle kunna göra promenader i den här kylan.

De går tydligen i någon slag dvala när kylan kommer, så vad den här äckliga rackaren gjorde uppe i 20 graders kyla, undrar jag och vad kommer det att innebära ?

Kommer framtida fästingar att bli härdade mot kylan, så vi måste hålla koll på de hela vintern med ?

Aldrig får man vara riktigt säker, på ett enda dugg =(

Från Expressen den 4/2 2010 :

"Hunden Figo fick fästing - mitt i vintern

Umehunden Figo har blivit biten av en fästing mitt i vintern.
Matte Marika Lundström upptäckte bettet när Figo kom hem efter att ha varit ute i 20 minusgrader."

Här kan du läsa mer om fästingen.


99galleries.com

Nästa artikel som jag läste i veckans lokaltidining, Mitt i Söderort, var sju resor värre.
En styvfar som förgripit sig på sin styvdotter >=(
Den var riktigt vidrig.

Jag blir lika förundrad varje gång ett domstolsutslag kommer och att männen som döms får rent löjliga struntstraff för så fruktansvärda brott som dessa.

Jag undrar i bland, om de som sitter i dessa "juryr" skyddar sig själva, eller närstående med dessa låga straff, för de är rent löjliga med tanke på brottets art och den livslånga skadan som de ställer till med för sina brottsoffer.

De som utsätts för dessa brott bär på ett livslångt ärr som aldrig går bort och som gör sig påmint, genom hela sina liv och det är grymt.

Oavsett om det är tafsande eller regelrätta våldtäkter, så är dessa barn för evigt skadade och det skiter lagarna och de som dömer ut straffen helt i, tycker jag =(


"Döms för att ha utnyttjat styvdottern.

En man i från Hammarbyhöjden har dömts för att ha utnyttjat sin styvdotter sexuellt under två års tid."

Läs mer på Söderorts första sida här


Näst sjuka artikel eller rättare sagt, sjuka innehåll, finns också att finna i samma tidning på sidan 4.
Där står det om en man som misshandlade sin gravida sambo.
Hur jäkla sorglig kan man bli ?

"Man slog ner sin gravida sambo.

Vid 11.30-tiden i söndags, larmades polisen till en adress i Skarpnäck.En gravid kvinna uppgav att hon misshandlats av sin sambo."

Läs resten av artikeln här


Passa på att läsa artikeln, på samma sida, som handlar om två kvinnor, som vid två olika tillfällen blivit bortförda och våldtagna, av två taxichaufförer som samarbetat vid den ena våldtäkten, där den ena mannen höll för kvinnans mun medan den andre förgrep sig på henne.

Det ena tillfället skedde den 19 dec. och det andra den 27 dec.
Vid första tillfället var det två män och vid det andra, en man.

Brotten utfördes i en lägenhet som kvinnorna fördes till, som den första kvinnan inte helt säkert, trodde låg i Tallkrogen medan den andra kvinnan var helt säker på att det skedde i en lägenhet i Skarpnäck >=(

Och här bor jag, grrr...
Det är sorgligt att läsa om sådana här händelser men tyvärr sker de.

Det är så sjukt att läsa om sådant som borde vara tryggt men är raka motsatsen.
Det ni definitivt ska ge sjutton i att åka med, är svart taxi bilar, för där kan ni nästan räkna ut från början att något liknande kan hända och då är ni ganska illa ute med.

Ja, ni får försöka att vara försiktiga med hur ni tar er hem.
Ring gärna till någon på vägen hem, med mobilen och ha samtalet kvar tills ni kommit hem.
Bor ni i Stockholm, så har ni "trygghetsknappen" att ringa till och då har ni med er någon i telefonen hela vägen hem från bussen eller tunnelbanan, som har möjlighet att tillkalla polispatrull, som befinner sig i närheten.

Sköt om er och var rädda om er själva och varandra.

Kram Maritha.

4 kommentarer:

Karin sa...

Usch ! Jag vill inte ens klicka ppå länkarna och läsa om eländet.
Det finns så sjuka människor !
Smart det där med trygghetsknappen !
Hoppas det sprider sig till fler ställen !

MS / Maritha sa...

Hej Karin !Jag förstår dig och tycker inte heller om det jag läser i bland men det är ändå viktigt att ta upp ämnena och få människor att reagera i stället för att titta åt ett annat håll. Jag har sett så mycket av det eländet här där jag bor och blir så upprörd när jag läser om det tidningarna.
Ja, trygghetsknappen är en jättebra grej, som de först hade på försök men som blivit permanent nu i Stockholm. Det är frivilliga som sitter vid telefonerna och som ledsagar tjejerna hem från bussen/tunnelbanan tills de kommit hem och den börjar kl 23.00 på fredagskv. fram 04.00 på morgonen och sedan samma sak på lö och sö.
Det skulle vara en jättebra sak att införa för alla delar av landet, så skulle förmodligen den sortens brott som begås mot tjejer/kvinnor antagligen minska. En räddad människa är en räddad människa. Kram Maritha.

Marita sa...

Man blir så ledsen och förtvivlad över hur mycket ondska som ryms i människor...:(
Tycker om att du tar upp så mycket i din blogg, det är inte bara en "rosa" blogg full av puttinuttigheter, önksr bara fler hittade hit och kommenterade lite mer.
Ha en riktigt bra dag och sköt om dig.
Kram!!!

MS / Maritha sa...

Hej Marita =) Tack för din gulliga kommentar. Det värmde faktiskt. Jag tror jag skriver det som jag ser på nätet och som faller mig i smaken, sådant som rör mig mycket, både roligt och sorgligt. Det känns viktigt att man pratar om sådant som känns som tabun och öppnar de ämnen som många inte vill tala om. Roliga saker snubblar jag ju också över och det måste jag med få dela med mig av =) Själv älskar jag att skratta åt fåniga och urroliga saker =) Ha en jätteskön helg nu och så hoppas vi att solen kommer fram och lyser på os, så vi blir lite gladare. Kramar Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook