DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 7 februari 2010

NEJ TILL BURKA !!!!

DET FINNS INGET ANNAT ATT VÄLJA PÅ.

Det här inlägget hade jag tänkt göra efter att jag fått reda på fakta om burka, när det gäller användandet här i norden, av en vän som arbetar inom sjukvården.
Nu tar jag upp det i dag i stället i samband med den här artikeln i Expressen :

"Män i burka rånade postkontor
Expressen Söndag 7 februari 2010

Två burkaklädda rånare fick med sig motsvarande 46 000 kronor från ett postkontor nära Paris på lördagen.
Personal ledde paret genom dubbla säkerhetsdörrar till postkontorets bankavdelning i tron att det rörde sig om två muslimska kvinnor, skriver Le Parisiens nätupplaga."

Läs resten av artikeln här .

Den här biten har jag undrat över flera gånger tidigare, när det skulle utnyttjas av män med kriminellt uppsåt och då hände just det =(

Jag är väldigt less på vad dessa burkor står för och ställer till med och att det enbart handlar om männens förtryck mot kvinnor och unga flickor.

Flyttar man till ett land så brukar det vara brukligt att man tar det landets sedvänjor och det kan faktiskt till och med vara alldeles nödvändigt om man är rädd om sin hälsa och sitt liv.

Blev nyligen upplyst om, att kvinnor med burkar får D-vitaminbrist i Sverige och i nordiska länder, på grund av att det är så kallt och solfattigt.

Burkan används i "sina hemländer" och där är solen så het att D-vitamin som vi får av solen, släpps i genom tyget men här är solen för sällsynt och inte tillräckligt intensiv för att den ska lyckas ge dessa kvinnor tillräckligt för att kunna ge de D-vitaminer som behövs för att vi ska må bra.

Dessa kvinnor dör ofta många år tidigare än nödvändigt just på grund av bristen på vitamin D.

Jag kanske kan föreställa mig att dessa egotrippade män antagligen ersätter dessa kvinnor med yngre upplagor om detta händer och då känner jag åter en ilska över att män styr på detta sätt över dessa kvinnors liv.

Jag tycker inte om deras sätt att uppträda emot kvinnor och efter att ha själv ha fått känna på deras förakt mot kvinnor, blir jag ännu mer arg när jag hör om det här som faktiskt borde vara deras självklara rätt (om de känner till detta, förstås).

Tråkigt för den kvinna som anmälde till DO att hon kände sig diskriminerad för att hon inte fick använda burka i utbildningen till barnskötare.

Hennes man blir nog desto gladare om han får behålla sin fru i 10-20 år längre än förväntat med tanke på D-vitaminbristen det ställer till med.

Dessutom läste jag att både Reinfeldt och Sahlin inte ansåg att det ska vara tillåtet att bära burka i vårt land och det tycker jag av flera själ är helt rätt.

I förlängningen hoppas jag också att de familjer som flyttar hit ska få en bättre ställning som kvinnor vad det lider.

Ha en fortsatt god helg.

Kram Maritha.

2 kommentarer:

Karin sa...

Svårt det där, men burka ska ju ingen behöva använda !
Nu ställde det ju verkligen till det ! =(

Gillar verkligen ditt förslag om utbytesfångar ! =D

MS / Maritha sa...

Hej Karin =) Nej, du ställde inte till det alls. Jag tycker att det är viktigt att prata om de här sakerna och alla synpunkter är lika viktiga.
Såg i går att regeringen gett SÄPO i uppdrag att granska islamistiska grupper i samhället, där de värvar ungdomar till sina fundamentalistiska grupper och det är inte bra alls. Jag skrev om det i ett tidigare inlägg, just om att många ungdomar som är barn till invandrade föräldrar har hamnat mellan två stolar/kulturer och hittar inte rätt utan blir uppsökta av de här islamistiska grupperna och värvas till de. Ungdomarna behöver bekräftelse på att de finns och att de har betydelse för andra och det är där vi alla blir ansvariga som vuxna, till att hjälpa de att hitta rätt sätt att göra. Tyvärr tycker jag att våra regeringar gjort den precisa motsatsen, med att stänga ungdomsgårdar, där man får kontakt med vuxna som kan hantera de här sakerna och få den hjälp man så väl behöver. Jag minns när jag själv var ute och nattvandrade då mina barn var i tonåren och hur många av dessa med utländsk bakgrund, sällan eller aldrig såg deras föräldrar, komma med ut på dessa vandringar.
Ja, visst vore det bra med de där utbytesmodellerna =) Det kanske blir lättare att avhålla sig i från brott om man ska tillbringa fängelsetiden bakom ett tailändskt eller kinesiskt galler =)
Ha det så gott / Kramar Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook