DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 11 september 2009

Såg en bil här om dagen...


...som var nedklottrad med diverse texter och det påminde mig om när jag startade min bana som bild konstnär.
Jag var omkring sju år gammal och hade just stött på en kompis utomhus, som bodde i samma hus som jag själv. Hon var ett par år äldre än jag och hade en hel del idee´r som jag nappade på.
På gården fanns en bred uppfart i grus och vid sidan av den, en stor bergknalle med några spränghål i där det fanns tjära.
A-M tyckte att vi skulle måla lite bilder på de tråkiga bilar som stod parkerade utmed gatan och som vi båda tyckte såg rätt trista ut.
Nu skulle vi göra våra grannar glada och det skulle bli livat värre.

Vi tog varsin pinne som vi hittade och började vårt petande i spränghålen och fick till slut upp en del tjära på pinnarna och kunde påbörja vårt skapande.
Jag kan inte minnas vad och vilken bil min kompis utsmyckade men "min" bil var en ljusblå och ägdes av en äldre man i vårt hus.
Det blev en väldigt stilig gubbe, som jag var väldigt stolt över, minns jag och mannen som ägde bilen stod i fönstret och tittade på.
Märkligt nog var han inte ett dugg tacksam och han öppnade inte ens sitt fönster och tackade =(


99galleries.com
Senare på kvällen när mina föräldrar kommit hem i från sina arbeten, ringde det på dörren och det var grannen som kom upp för att tacka för den fina gubben jag målat...trodde jag men det visade sig att han endast kom upp för att klaga och ville att min pappa skulle ersätta honom med tio kronor (som var en hel del på den tiden) för att göra rent lacken och få bort min fina gubbe.
Otack är världens lön.
Jag kan inte minnas att jag fick något hårt straff för det jag gjort men så var gubben fin oxå och grannfarbrorn väldigt otacksam, tyckte jag då.
Det blev aldrig någon Rembrant av mig men ändå =(

Glöm aldrig bort att man som barn ofta försöker att göra sitt bästa men att man inte alltid får se sina föräldrar nöjda, trots ansträngningarna man gör =(
Ha det så gott och sköt om er.

Kram Maritha.

2 kommentarer:

Henrik sa...

tjusig blogg du har!:)Vad äter du för bröd?Köper du eller bakar du själv?

MS / Maritha sa...

Hej Henrik ! Tack för din kommentar. Tyvärr köper jag mitt bröd då jag inte orkar baka längre med allt som bakandet innebär med knådande och diskandet =(
Maritha.

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook