DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

lördag 23 februari 2013

ISLAM VS MALI, AFRIKA

Strider mellan islamister och militärer från Chad uppe bland bergen i Ifoghas,slutade med att trettnon ur den chadianska armen och sextiofem islamister förlorade livet.

De flesta av islamisterna har blivit utdrivna ur norra delarna av Mali men fortfarande finns det rebeller kvar på svårtillgängliga platser i Mali.
Dock verkar det som om man lyckats driva bort de flesta.

Många soldater från olika länder både i Afrika och övriga världen har bistått med hjälp för att driva bort dessa extremister och få tillbaka makten till den maliska regeringen.
Människor som bor på dessa platser i de delar av Mali som intogs av islamistrebellerna har levt i skräck sedan deras hem och liv har härskats av islamisternas regler och sharialagar och har nu fått tillbaka det som återstår av liv och egendomar.

Tyvärr fick några sätta livet till sedan islamisterna införde sharialagar och de stenats till döds men också har flera fått sina händer avhuggna på grund av att islamisterna ansåg att dessa människor begått stölder.
Nu råder det mest en lättnad och ett slags återgång till det normala livet så gott det går.


Mali conflict: 'Many die' in Ifoghas mountain battle

Chadian soldiers in Mali. Photo: January 2013 Thousands of soldiers from African nations - including Chad - are deployed in Mali
Thirteen Chadian soldiers and 65 Islamist insurgents have been killed in heavy fighting in a remote part of northern Mali, Chad's military says.
It says Friday's clashes occurred in the Ifoghas mountains, where many militants are believed to be hiding.
Last month France led an operation to help oust Islamists who seized the vast northern region of Mali in 2012.


Map
 "

Maritha.
    

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook