DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

torsdag 31 januari 2013

STOPPA VARGJAKTEN INNAN DET ÄR FÖR SENT.


 Nu har vi fått en länk till Svenska Rovdjursföreningen där vi kan vara med och försöka att påverka att de vargar man nu har beslutat att skjuta av (16 stycken alfahannar) ska avvärjas med en mail som vi skriver till Naturvårdsverkets direktör, personligen.

Man har påstått att det är för att förhindra att inavel sker i vargstammen men det är inte alls sanningen och handlar enbart om att man i det här fallet antagligen försöker att tifredställa våra mycket blodtörstande jägare i landet och deras personliga vendetta mot att vi tog ett beslut att stoppa vargjakten, för två år sedan , då forskarna fick in ett antal vargar som skulle ligga till grund för att undersöka om vi hade någon inavel i vår dåvarande befintliga vargstam.

Den då 220 (eller om det var 230 vargar) stycken vargar befanns inte innehålla någon som helst inavel och därför beslutades det att man inte alls skulle ha någon avskjutning av vargar längre och att vargstammen redan var liten.

Jägarna och Jägarförbundet har slagits hårt för att få till stånd en licensjakt på varg men det har avslagit med det underlag av det som framkom för två år sedan.

Nu två år senare har man plötsligt framtagit detta beslut, som är helt grundlöst då det inte finns någon inavel i stammen och som märkligt nog har lyckat "krympa" till 180 vargar ?????????

Var har de vargar tagit vägen sedan man gjorde inventeringen två år tidigare ?????

Har de gått upp i rök ?????
Eller har de blivit osynliga ??????

Vi hade dessutom fått in minst en ny varghanne som dessutom fått tag på en hona, som man sa varit "bråkig" (honan alltså) och rivit en del får om jag förstått det hela rätt men som nu kanske skulle lugna ner sig med sin nya hanne men de skulle bli omplacerade till ett annat revir (där man hoppades att de skulle stanna, då de var ett "par" nu) men man lyckades att skjuta ihäl varghannen innan en sådan omplacering hann att genomföras ????????

Jag är mycket förb....d över detta.
Av vilken anledning sköts denna hanne ?????
Och vem sköt honom ?????

Kan du, så vill jag innerligt gärna att du deltar och klickar på länken här inunder och får veta hur du mycket enkelt får hjälp av vår rovdjursförening att skicka ditt personliga mail till "direktören" för Naturvårdsverket för att protestera mot att de 16 vargar som hon bekräftat att hon står bakom, skall avskjutas på grundval av att som hon hon försvara med "skall minska möjligheterna till inavel".

Skjuter man av den redan nu, mycket nedbantade vargstammen med ytterligare dessa 16 vargar,. så måste ju risken att vi får inavel öka dramatiskt ?????

Det är så sorgligt att detta beslut har tagits och frågan är verkligen,"VARFÖR HAR DETTA BESLUT TAGITS" ?????

Det är det mest motstridiga beslut som har tagits och som helt strider mot det man beslutade för två år sedan fattade då vargstammen var minst 220 stycken, mot de nuvarande som har 180 stycken (40 borttrollade vargar på två år och med detta ska man tillägga att det måste ha fötts kullar under de här två åren så stammen borde vara åtskilligt större än den som skulle ha varit minst 220 i dag) ?????

Nej och absolut NEJ till att dessa 16 vargas med skall skjutas av från stammen och därigenom öka riskerna för inavel bland våra vargar.
            
 Därför vill jag verkligen vädja till er alla , att hjälpa och klicka på länken här under och skicka ett maill till den där direktören på Naturvårdsverket som säger sig vilja stötta att det inte blir inavel i vår vargstam men som i stället hjälper till att åstadkomma just det, med ett sådant här beslut.

http://www.svenskavargar.nu/viewNavMenu.do?menuID=1

Jag skickade själv mitt mail i går och det är nu bråttom.

Maritha. 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook