DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

onsdag 30 januari 2013

AND SKJUTEN MED PIL, RÄTT IGENOM...

... huvudet med en pil från en pilbåge.

Läste nyss i BBC World News och fick en kräkkänsla när jag såg vad någon hade gjort med den stackars anden.

Vem som skulle kunna gjort något så grymt har jag åter igen svårt att förstå.

Psykopat, sociopat, kvittar vilket, jag har mycket svårt att hålla ilskan i styr.

Mycket små barn kan göra mycket dumt mot djur men där finns föräldrar som sätter gränser eller gör det inte det ?

Så ska det i alla fall vara och som förälder är man skyldig att hjälpa och fostra sina barn till att förstå att man inte gör illa djur.

Har man inte de ambitionerna, att finnas i barnens närhet och sätta gränser, så ska man inte skaffa sig barn inte heller ska mna skaffa fler än man kan hålla reda på heller och det gäller även när barn kommit upp i tonåren, inte heller då har man rätt att hålla sig undan från sina barn och då är det till och med ännu viktigare att lära de, ungdomarna, gränserna.

Tonårstiden är en tid då man vill pröva sig fram ännu mer och testa gränserna och se hur mycket man kan tänja på de, innan föräldrar säger i från. 
Den tiden kan man göra ännu mycket grövre saker än man kanske kan göra när man är liten.

Vi vet nog alla som har och haft barn att den perioden i barnens liv, kan fresta ens tålamod till bristningsgränsen emellanåt men för den skull får man aldrig sätta sig ner och skärma av sig från, var de är, vad de gör och vilka de är med och ha mycket bra kontakt med sina barns kompisar och kompisarnas föräldrar och naturligtvis då även sin egna barn.

Att från det man får sitt barn, alltid finnas där för det och aldrig svikta, svika eller frånta sig det föräldraransvar man har för de barn man sätter till världen.

Det får aldrig gå till så här, att ens barn gör sig skyldig till något så fruktansvärt, som mot den här stackars anden.  

Den lever fortfarande och kan även flyga men låter sig inte fångas, så att den kan få vård och det är ruggigt, bara det. 

Djurplågeri i alla former är avskyvärt och det ska man inplantera i barn, redan då de är små och även fortsätta att lära sina barn tills de har blivit färdiga att lämna boet, hemmet och flytta till sitt eget (om det nu finns några sådana möjligheter, då våra politiker snart gjort det fullständigt omöjligt för våra barn att kunna få en egen bostad till en rimlig hyresnivå, om man inte har "fötts med silversked i munnen", förstås). 


Duck shot with crossbow bolt at Dearne Valley park

Duck with crossbow bolt in head The duck is still able to fly and feed itself, the RSPCA said

Related Stories

The RSPCA is investigating after a duck was seen in a country park with a crossbow bolt through its head.
Barnsley Council reported the incident after the mallard was spotted at Dearne Valley Country Park in Barnsley.
The organisation said officers had attempted to catch the duck without success but were continuing to monitor it.
Anyone convicted of shooting the animal could face a six-month prison sentence and a £5,000 fine, the RSPCA said.
A spokeswoman said: "Obviously as the duck is still able to fly and quite mobile it has been difficult for our officers to catch it but we are continuing to monitor it and hope to catch it eventually."
She added the animal appeared able to still feed itself but officers wanted to treat it before it came to any further harm.  "


Nu vet inte myndigheterna, vem eller vilka som gjort skyldiga till det här men fortfarande är den eller de, barn till någons förälder och det är det som gör det så mycket värre.

Oavsett om det är en vuxen eller en ungdom, så är det fortfarande någons barn och då ska man ha  fostras till att ha empati för barn, djur och även för kvinnor och då ska det inte heller behöva bli så här illa, som det blev för den här stackar kraken.

Bryr man sig inte tillräckligt, om sina barn, så kan det här ske och då tycker jag att man per automatik, som förälder, har gjort sig medskyldig till ett sådant här brott. 

Bry er om era barn och förvalta den gåva ni har fått, som den ska förvaltas, med kärlek och respekt, för allt vi har omkring oss, som vår natur, våra djur, både vilda och husdjur och våra medmänniskor.

Då som först, blir det en bättre värld för alla att leva i.

Maritha.   

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook