DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

onsdag 28 juli 2010

KVINNLIG KÖNSSTYMPNING ÄR FRUKTANSVÄRT...

...OCH DET FÖREKOMMER FORTFARANDE TROTS ATT DET ÄR FÖRBJUDET HÄR I SVERIGE OCH MÅNGA ANDRA LÄNDER.

Många använder flickornas skollov till att resa till sina hemländer och få könsstympningen utförd.

Det finns också kvinnor som kommer till våra egna hemländer och blir btalda för att utföra stympningarna här i flickornas hem.

Videon här visar flera flickor som blir stympade och för de är livet ruinerat och det finns inga religösa "stöd" för att utföra sådana här stympningar.

En del flickor blir ihopsydda nästan helt och det lämnas endast en liten springa för att urinen ska kunna rinna ut.
Fruktansvärt!!!
Det är i olika åldrar som flickorna flir "omskurna".

En av flickorna här berättar om sig och sin syster som var sex och sju år gamala och stympningen gjordes av en äldre kvinna och de fick betala extra för att hon skulle använda ett nytt rakblad ?????

Jag har inte tillräckligt med ord för att uttrycka det vämjelse jag känner för det här som dessa flickor utsätts för.

Hos en del skär man bort det yttre delarna av klitoris medan man i andra fall skär man bort hela klitoris och syr igen flickorna nästan helt och de blir "öppnade" först när de ska gifta sig.

Så vidrigt!!!
Hur kan man göra så mot sina egna döttrar???

Det är tyvärr en del av deras "kultur" som deras mödrar, mormödrar, och gammelmormödrar gått igenom men mönstren måste brytas och det måste talas öppet om det som sker.

Det här sker i hemlighet och flickorna pratar aldrig med sina väninnor om det heller och därför fortgår det hela tiden och det är mycket vanligt bland de muslimska flickorna men också en del kristna finns som också tillämpar könsstympningen.

Om det ska upphöra, så måste vi kunna prata om det öppet och de finns det möjligheter att kunna få ett slut på den hemska och olagliga handlingen.

Se på videon och bli upprörd, för det är det enda man kan bli när man ser de barbariska handlingar som utförs på dessa flickor i olika åldrar.

Om vi blir upprörda är chanserna större att vi kan ta sats och prat om det med våra medsystrar i våra länder och komma in på problemen och kunskapen om att det inte finns någon religiös anledning till att göra de här stympningarna utan det måste bli ett avslut på det för detär ett fruktansvärt lidande för dessa flickor och det finns många som dör av infektionerna de får när de blir ""opererade"".

Inte alla blir omskurna med rena rakblad utan man använder det som finns tillgängligt och det kan vara, glasbitar som används och de är inte heller alltid rengjorda, utan smutsiga och leder ofta till infektioner, som i flera fall kan leda till döden.

Även pojkar som blir omskurna kan råka ut för dessa saker och där använder man inte alltid heller rena instrument, utan också där kan det bli smutsiga glasbitar man tar.

Därför dör många, både flickor och pojkar av infektioner de fått av dessa stymperskor/stympare.

Här kan du läsa mer om dessa flickor och kommentera, om du vill.

Bloggen "Barenakedislam" har många mycket viktiga videofilmer om ämnet och om muslimer, där du kan läsa och göra det klokare.

Ha en bra fortsättning på dagen och gör vad DU KAN för att hjälpa till och få ett slut på detta barbariska som sker.

Kram Maritha

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook