DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 30 juli 2010

Änligen fredag =/

Då har domen fallit över den läbbiga före detta länspolis chefen.
haha Pictures, Images and Photos
Sorgligt nog fick han bara 6 år och med tanke på brottets allvarliga natur och vad han har haft för ställning, så borde han ha fått ett mycket längre straff.
Själv skulle jag låst in honom och kastat bort nyckeln.

Varför blir straffen så låga när det gäller brott mot både barn och kvinnor?
Är vi inte lika mycket värda som de som förgriper sig på oss ?

Det verkar som om de flesta domar, när det inbegriper brott mot barn men också brott som misshandel och våldtäkt mot kvinnor, inte brukar ge några längre strafftider och det är ojuste av rätten.

Ibland undrar jag hur många av de som sitter och väljer ut straff åt andra, som har egna erfarenheter av liknande brott, inom sin egen familj, kanske till och med själva är brottslingar och skulle behöva stå på andra sidan skranket.

Vi har en domare som dömer i misshandelsfall av kvinnor utförda av män,pojkvänner, sambos med flera.

Den här domaren blev tillfrågad av någon (minns inte vem det var som frågade men det var i ett nyhetsprogram, om jag inte minns det fel i alla fall) som undrade om han inte var "jävig" när han dömde i sådana mål eftersom att han själv blivit dömd för misshandel av sin fru??

På det svarade han, att "det var ju faktiskt ingen misshandel, då han ju bara hade knuffat till sin fru ???????????

Jaså, min sann, "bara knuffat till" sin fru.

Jaa, då är det ju inte så svårt att räkna ut att om en domare blir dömd för misshandel, så ser han det bara som att "han hade ju bara" knuffat till sin fru.

Är det inte underligt att män har en förmåga att krympa ner dumheter de gör till något som "inte var så farligt" när de ställs inför fullbordat fatktum.

Det är lättare att förstå, hur då män tänker (på sig själva,suck) när de ska utdöma straff för andra som gjort samma sak som de själva gjort och då ska det minimeras, till minsta möjliga strafftid. Usch, vad så´na saker gör mig upprörd.

Nu säger någon/några av er, att det är väl inte alla som gör så här hemska saker bland oss vanliga dödliga men tyvärr är det mycket vanligare än vi tror och vill tro.
Jag var i Farsta i dag och för att avsluta mitt besök, gick jag till McDonalds och skulle köpa mig en något att äta.

Det var kö och det stod två unga flickor framför mig i kön och när det var deras tur att beställa, stod en man i 55-60 årsåldern vid kassan och väntade på sin mat som inte var färdig än.

Allt skulle ha varit gott och väl men den här mannen visade ett alldeles tydligt intresse för den flickan som stod närmast mig och de blickarna minns jag mycket väl och kommer aldrig att lägga bakom mig.

Han tittade granskande på hennes ansikte för att sedan ingående studera hennes unga bröst.

Jag blev så illamående av det hela och han upprepade sina "inspektioner"några gånger och flickan tittade sig omkring gick hans blickar bakåt lokalen och förbi kön för att sedan vända tillbaka till flickan och hennes bröst.

Sista gången fick jag honom i mitt blickfält och han vände sig genast bort från flickorna och mig till den andra kön.

Jag har sett dessa slags blickar från äldre män, på mig själv som barn och tonåring och jag blir så äcklad av det då det är något så naket uppenbart vad de står ser på att jag skräms, särskilt som det går lösa här omkring oss. Det kan vara din eller min granne, som polisen just nu söker efter och som har gjort "fula saker"med barn i bland annat mitt område där jag bor.

Jag blir både arg och ledsen över att en del män är så äckliga och kan göra så vidriga saker mot framför allt barn men också mot kvinnor som tror sig ha mött någon som bryr sig och vill ta hand om de och dela deras liv och vardag men som kanske slutar i barnens sovrum i stället.

Var försiktiga med vilka män ni träffar tjejer/kvinnor och ha alltid en liten tentakel/antenn uppe för att inte missta er på den ni träffar.
Kolla era barn när de är på nätet, var de är och vilka de pratar med.

De här männen är listiga ormar och vet hur man pratar med barn för att få det man vill och barnen kanske inte kan avslöja men det kan kanske en vuxen förälder göra.

Så lämna inte era barn vid datorerna helt utan koll och bry er inte så mycket om att de kanske protesterar och blir sura, för det är bättre än att de hamnar i något som lämnar ärr i deras själar för all framtid.

Jag vet hur det känns och att det inte är något roligt att minnas från sin barn eller ungdom.

Vill ni göra mer, så kan ni kolla upp sajter, som den jag har en bild från här till vänster och som handlar om att försöka att få slut på handeln med barn, childtrafficing, och som handlar om vuxna människor som för sin egen girighet eller sexuella perversa läggning, köper barn från barnsmugglare.

Något så vedervärdigt äckligt och så fasansfullt grymt för dessa barn, kan man nog inte föreställa sig riktigt och det är kanske tur det, för annars skulle vi nog inte klara att orka med att stå ut med att leva.

Alla är ju inte sådana som dessa vidriga män OCH kvinnor för det är inte enbart män som förgriper sig på barn, suck, suck, suck.

I bland undrar jag om jag ska orka öppna ögonen till en ny dag men i bland vill jag bara blunda och fortsätta att vara frånvarande gent emot omvärlden. Särskilt i dag, på McDonalds fick jag den där förtärande känslan, när jag såg hur mannens blickar sög sig fast, att jag inte orkade mycket mer nu.

Alla efterlysningar som har gått ut de senaste veckorna om pedofilen som varit i farten.

Sedan läste jag om mamman som inte riktigt orkade med sin yngste son och lät grannar ta hand om honom medan de fick 40 pund i veckan för att sköta om honom åt henne, men det var i stället så, att de långsamt slog och slog, för att slutligen ha slagit livet ur den lilla tre år gamla pojken. Usch och åter usch.

Nästa artikel jag fick ögonen på var inte mycket bättre utan handlade om den franska 45 år gamla kvinnan som fött fram 8 barn och sedan kvävt de och grävt ner de i sin trädgård medan maken sa sig inte ha haft en aning om att kvinnan ens varit gravid vid dessa åtta tillfällen ???

Dessutom hade de två vuxna barn och om jag inte fattat fel, dessutom barnbarn med.
Undrar vad som kan göra att människor kan uppföra sig så grymt och egoistiskt mot mindre och svagare.
Jag begriper det inte.

Ledsen att det blev ett så ledsamt inlägg men jag känner fortfarande äcklet av blicken den mannen gav flickan som kanske var 10-12 år på sin höjd.
Jag ville slå honom, där och då men det hade ju inte gått.

Jag önskar er alla en trevlig helg trots att det blev, ett så sorgligt inlägg i dag.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook