DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

onsdag 19 december 2012

BARN SOM ALDRIG SKULLE FÅ BLI HEMLÖSA ENLIGT FN´S BARNKONVENTION!

Hemlöshet, får mig att tänka på vuxna som har problem i sina liv och som av en eller annan anledning blivit hemlösa eller missbrukare, som oftast inte klarar ett liv i lägenhet med allt vad det innebär men inte barn som blivit hemlösa.

Barn får inte bli hemlösa och i Sverige har vi skrivit under FN´s barnkonvention, som klart utrtrycker att vi aldrig får låta ett barn hamna i en sådan situation.

Konventionen är inget som vi i Sverige får tänja på.
Det är en LAG som vi skrivit under och som vi av den anledningen aldrig får ens tumma på.

Den är rak och tydlig men det bekommer inte vår regering som bara tänker på pengar och hur man får sin förmögenhet att växa sig större.
Ingen i regeringen har fattat att det är en lag som vi skrivit under på och som vi ska hålla hårt i.

Tyvärr är även FN i de här fallet mesig inpå bara kroppen, som inte ser till att lagen hålls.

"Trots nolltolerans – 3000 barn har vräkts

Publicerad i dag 06:40

I februari 2007 lovade barn- och äldreminister Maria Larsson (KD) att inga barn ska vräkas. Sex år senare har över 3 000 barn kastats ut från sina hem av Kronofogden, visar färska siffror som DN tagit del av. Bara i år har minst 411 barn vräkts.
I samband med Kristdemokraternas kommundagar, den 3 februari 2007, presenterade Maria Larsson en åtgärdsplan mot hemlöshet.
En av de fyra punkterna i programmet var en nollvision för vräkningar av familjer med barn.


 Under de nio första månaderna av 2012 vräktes 411 barn, en minskning med 21 procent jämfört med samma period förra året. Maria Larsson ser årets minskning som ett resultat av ett målmedvetet arbete. För ett år sedan utsåg regeringen en nationell samordnare mot hemlöshet.
Under de nästan sex år som passerat sedan dess har vräkningarna av barn fortsatt. Till och med den sista september i år har 3 040 barn vräkts.
– Det tar tid att ställa om till ett mer strukturerat arbete i kommunerna. Det här tar tid, säger Maria Larsson.


 I en rapport som presenterades för Maria Larsson våren 2011 lade han och tre kolleger fram en rad förslag om hur vräkningarna av barn kan stoppas. Inget av förslagen genomfördes.  "

Det är en skrämmande och tragisk läsning om hur Maria Larsson inte ens inser att det inte finns några kryphål i den lagtexten som vi en gång skrivit under på, utan "fnular" på, om att det inte skulle hjälpa med fler lagar ???

Läs hela artikeln ur dagens, Dagens Nyheter, här.

Medan hennes omdömeslösa beteende och korkade ord harvar på, blir fler barn vräkta från hem som de enligt lagen i FN´s barnkonvention aldrig har tumma på.

Skäms över era omdömeslösa handlingar som gör att dessa barn blir utan hem medan ministern sitter och gläds över att det är några färre än året innan som nu går utan hem och tak över huvudet, tack vare idioter som inte vet vad landets regering skrivit under på utan bryter så lättvindligt.

Usch och fy, är det enda jag kan säga och det skulle nog vara ännu hårdare ord om det bara passat sig i tryck, när det handlar om utsatta och kränkta barn.

Maritha.      

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook