DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

söndag 19 oktober 2008

Visste ni att...

... 1/3 av alla svältande i världen bor i Indien?
... att svältdöd är etta på listan över dödsorsaker i världen?
... 5 indier dör varje minut av svält?

Det är skrämmande läsning, tycker jag och det gör att jag försöker att göra en insats varje dag för att hjälpa till med att förhindra det så gott jag kan.
Hur jag gör? Det är faktiskt enkelt och kostar inte ett öre för mig. Bra va? Inte för dig heller.
Du kan klicka på länken jag lägger ut här, så får du se vad lätt det är att göra en insats som verkligen är god.
Jag hörde härom dagen att Etiopien står inför sitt största svälthot. För ca 4 år sedan hade landet ett lika stort svälthot. Det är hemsk att veta att det svälter människor och djur i några länder medans det finns ett överflöd av mat i världen, som skulle räcka till alla här på jorden och ändå bli över men så finns det de som styr i rikare länder och som har maten men inte vill dela med sig av överflödet.

Recados e Imagens - Fadas - Orkut

Recados, Gifs e Imagens no Glimboo.com


I sagans värld skulle ingen vara tvungen att gå och lägga sig hungrig men i den verkliga världen har inte alla ens säng att gå och lägga sig i eller ens ett tak över huvudet. Jag minns när jag var 15 år och slutat plugget och fick jobb, på det som då hette "Möllers". Det var ett grossistföretag som levererade matvaror till butiker. En dag hade man fått över en massa falukorvsringar som inte kunde levereras till butikerna, på grund av att bäst före datumet var någon dag senare.
Man hade ett hål i lastkajen, som man kunde använda att slänga ner avfall och bränna det där. Där hamnade dessa kortlivade korvar och jag kunde inte fatta hur man kunde göra på det här viset, när man visste att så många människor svalt i världen, redan då.
Den krassa sanningen var att man fick pengar för den kortlivade falukorven från försäkringar, som företagen tog, av just den anledningen. Att sälja korven billigare till behövande, var inte att tänka på, utan det brändes i stället upp och jag fick vetskap om den grymma sanningen och har inte sedan dess kunnat glömma hur man täcker förluster i företagen med försäkringar och utplånar det som skulle kunna föda så många människor.

Många sanningar är tyvärr grymma och väldigt jobbiga lära sig om.
Hur som helst så kan man ändå försöka att göra det man kan för att hjälpa andra även om man inte har pengar att skänka. Att gå in på en sida som den jag länkar till, gör att det blir en droppe till till den som törstar och hungrar och varje liten droppe blir till en å, som till slut blir en flod som till slut..

Recados e Imagens - Bebês - Orkut

Recados, Gifs e Imagens no Glimboo.com


Jag kan inte spanska eller portugisiska men bilden säger ändå en hel del, tycker jag.
Barn över hela världen ska behandlas som blommor och skötas om så att de växer som de ska, eller hur?
Vi måste bli bättre på att ta hand om våra små, så de kan växa upp trygga och mätta, annar finns risken att de tröttnar helt på de svikande vuxna och ger igen, när vi behöver de som bäst på ålderns höst =)

Recados e Imagens - Bebês - Orkut

Recados, Gifs e Imagens no Glimboo.com


Så här skulle jag vilja se barnen i vår framtid.

Recados e Imagens - Bebês - Orkut

Recados, Gifs e Imagens no Glimboo.com


Runda och glada med mycket framtidstro, Visst skulle de vara härligt att veta att alla barn och djur men oxå vuxna i på vår jord fick ha det gott och njuta av livet, i stället för att plågas av hunger och oro för morgondagen?
Här kommer länken till sidan som jag hoppas att du vill besöka och göra ett "klick" på, i dag och förhoppningsvis även i fortsättningen.
http://www.bhookh.com/
Det gick tyvärr inte att länka till sidan så att du kan trycka på texten och komma dit men jag lägger in länken längre ner på sidan bland andra länkar som du kan trycka på och hamna på diverse trevliga ställen =)
De som betalar för varje klick vi gör, är sponsorer som ger pengar till organisationer som i sin tur hjälper fattiga med mat och vatten för de pengar som betalas ut.
Nu kanske du tänker, att "hur ska vi veta om pengarna verkligen går dit de ska"? Det vet jag inte säkert men jag vet i alla fall att jag har gjort det jag kan för att försöka att förändra världen till något bättre. Jag tycker att det är det som räknas och sedan hoppas jag naturligtvis, att pengarna och resurserna går dit de ska gå.
Buried at Photocasket
Buried at PhotoCasketHa en härlig vecka och sköt om er.
Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook