DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

fredag 10 juli 2009

Regntunga skyar, vart än jag ser...

... är texten på en gammal låt som sjöngs mycket när jag var ung =)
Här har solen kommit tillbaka igen men blåsten är tuff och min stackars änglatrumpet får hålla i både blad och blommor om de ska sitta kvar där de sitter nu. Den blev inte lika stor och pampig som förra sommaren men den är som ett mindre träd.

Det är nog tur att den står under tak, för annars hade den nog simmat sin väg, med tanke på hur mycket regn vi fått här i Stockholm.

På min baksida, har jag en liten uteplats med men den är det inget tak över och har ett trägolv som blir snorhalt när det regnar. Dessutom är det bara sol ett par timmar på förmiddagen där =( och när sommaren dyker upp, så dyker oxå "kreativiteten" upp hos vår hyresvärld, som låter göra om den gamla gräsmattan till ett lerhav, för gyttjebrottning, kanske.
Det har hela sommaren varit ett himla liv på maskiner av alla de slag, som för ett så´nt himla oväsen, från tidiga morgonen (när solen lyser på min uteplats) till en bit in efter lunchdags (när solen försvunnit). Med andra ord, är det ingen plats för varken vila eller rekreation av något slag =(

Det som jag blir lite sur över, är att de inte kunde ha gjort så´nt här på våren innan skolan slutat. Nu har de lite äldre barnen, som inte hör hemma i sandlådan längre, nå´nstans att ta vägen och sparka boll =( Trädgårdsarkitekter borde låsas in och inte släppas ut förrän de fått kläm på, "det där med barn".
Nyheterna hade redan talat om vad för väder vi hade att vänta, så det var ingen överraskning att allt skulle förvandlas till ett stort fält med lervälling.
Jag tog med mig kameran ut och föreviga lervällingen, så man kan se eländet.

Vi som bor här kanske kan öppna upp för gyttjebad och eller gyttjebrottning och göra en hacka så ungarna kan få råda att åka på semester och få sola och bada =)
Jag undrar om trädgårdsarkitekten skulle gått med på att det åg ut så här, där hon bor, men hon har säkert hus och egen trädgård, där det aldrig blir några lervällingar =I

Ha en trevlig helg på er allesammans och sköt om er.

Kram Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook