DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

tisdag 24 juni 2008

JAG HAR VUNNIT...JIPPIIIIII....


Glitter Graphics & Comments
...trodde du kanske =( Du har fått ett mail från "UK Email Lottery", (t ex) som talar om att du har vunnit ett antal miljoner pund.
Visst låter det härligt men hur skulle du kunna vinna en massa pengar, utan att ha köpt en enda lott och plötsligt få en massa pengar från någon/något? Vem då?
Frågan man alltid ska ställa sig är, "Låter det för bra, för att vara sant? Jaa, och då är det säkert inte sant heller =( Tyvärr är inte sanningen alltid rolig men så´na här saker händer faktiskt inte "på riktigt". Dessvärre finns det människor som tror alla om gott och att det är svårsmält att förstå, hur någon kan vara så "rutten" att man gör andra illa på det här sättet.
Man måste använda sitt sunda förnuft innan man gör något, man kan få ångra. De här mailen brukar uppmana dig att skicka dina personuppgifter, adress och telefonnummer till den påhittade mailadressen, för att de, som de säger "behöver uppgifterna för att kunna skicka dig "dina" pengar".
money
Att skaffa en fejkad mailadress, som passar de syften man är ute efter, är inte särskilt svårt.

Vill man leta vidare så går det att söka på Googles. Man kan söka på mailadresser eller på namnen man har fått, om man ändå är nyfiken och inte tror att det är en bluff (som det faktiskt är). Man ska aldrig lämna ut sina uppgifter till någon och absolut inte, till någon man inte känner. Man ska heller aldrig lösa in en check man fått av någon på nätet, i något liknande sammanhang för de är ofta värdelösa och saknar teckning. Jag vet att det finns de som blivit lurade och som uppmanats till att sända en "liten" summa pengar, en slags avgift, för att, som de kallar det "ska täcka kostnaderna för att skicka dig, dina pengar" ("fee" som det kallas på engelska).
Lurar de tillräckligt många, så har de snart en nätt summa, som andra stackare har slitit ihop till.

Det finns fler slags bedragare, som jag ska berätta mer om och som kan få dig att känna det som om hela världen är full av bedragare och den är tyvärr det =(

Sköt om er och var försiktiga med vilka ni har kontakt med i cyberrymden.
Glöm aldrig, att allt som glimmar är INTE guld =)
Gold Glitter

Ha en bra vecka / Maritha.
Have A Great Week 1

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook