DIN SÖKRUTA PÅ MIN BLOGG :

Anpassad sökning

onsdag 2 januari 2008

Otroligt ...

...nog har det hunnit med att bli, år 2008. Ärligt talat är det underligt hur fort tiden går. Det känns som om det bara gått nå´n vecka sedan hösten tog vid, efter sommaren =( Inte har det kommit någon snö heller att tala om men det är jag, bara glad över. Det har varit underligt milt oxå för vår årstid, till lycka för alla förkylningar och magsjukor =(

Det är väldigt vackert på vintern med all snö

Girly Comments & Graphics


men baksidan är inte lika vacker.
Nu när kylan finns omkring oss,så tänker åtminstonde jag på, hur sorgligt det är med alla hemlösa katter som finns omkring oss.
Jag har för tillfället två stycken utanför min ytterdörr. Jag bor så till, att jag kommer direkt ut på trottoaren från min dörr och ena uteplats. Jag bor i ett hyreshus men jag har hamnat mitt emellan två portar och har inte mycket kontakt med mina grannar runt om, då vi inte har någon gemensam trapp att "surra" i. Det gör det oxå svårare att ha koll på vem som äger vad (katter alltså), så när de hamnar utanför hos mig, så får man pröva sig fram efter att först ha konstaterat att de är magra =) Jag har ett hus som jag fått av en god vän som är ganska stort och som är rätt varmt att sova i om man är katt och inte har någon annanstans att ta vägen.

Alla katter har rätt till ett eget hem, anser jag och det gör mig enormt ledsen att se hur de som inte har ett hem, far illa i kylan.

Girly Comments & Graphics


Till och med vattnet jag ställer ut, fryser till is efter ett tag =(
Jag pratade med en väninna i dag, som berättade att hon hade "hittat" 3 stycken magra och toviga långhårskatter ute och de sprang efter henne när hon var på hemväg efter sin dagliga promenad. Hon har själv katt hemma och kunde avgjort se att dessa tre var ovanligt magra, trots den tjocka pälsen, som var både smutsig och full av tovor. Hon gav dem mat och satte i gång att ringa runt för att höra om någon kunde ställa upp och ta hand om dem tillfälligt och lyckades lösa det hela men bara för en kort tid.
Till er som läser det här och som blir andlösa av lycka när ni ser dessa små gulliga kattungar som man bara "måste ha" en. Tänk efter mer än en gång, för det är ett livslångt (kattens livslängd) åtagande och en katt kan leva väldigt länge och har rätt till sitt liv, hur länge det än blir och har dessutom rätt att få leva det livet värdigt. Själv har jag min tiger, som är inne på sitt 17:de år nu och vägrar gå längre än till dörröppningen om det har kommit snö. Så tänk igenom innan ni bestämmer er, för att ta hand om en av de små gulliga kattungarna, så att det inte blir en av de som till slut hamnar framför min ytterdörr, frusen, hungrig och törstig.

Jag hoppas att jag ska kunna skriva lite oftare än jag gjort den här senaste tiden.
Ha en fortsatt trevlig helg och fortsättning på vårt nya år och ta väl hand om er.


Girly Comments & Graphics


Maritha.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

VÄDER NYHETERNA

Min Gästbok / My Guestbook